Viharkárok Veszprém megyében

2015.08.16

Néhány óra leforgása alatt a tűzoltókat összesen tíz beavatkozást igénylő káresethez riasztották a viharral összefüggésben. Többnyire faágak szakadtak le, Balatonfüreden egy családi ház tetőszerkezete égett, Nagyvázsonynál pedig az erdőtűz oltása jelenleg is folyamatban van.

Szombaton este fél tízkor érkezett jelzés a műveletirányító ügyeletre, hogy villámcsapás miatt, Balatonfüreden, egy családi ház tetőszerkezete teljes terjedelmében ég. A helyszínre először a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, valamint riasztottak Veszprémből két gépjárműfecskendőt, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A tűzoltók a felderítés során két gázpalackot épségben kihoztak az épületből. A tűz oltása és az utómunkálatok, éjszaka fél kettőig tartottak. A tűzeset kapcsán személyi sérülés nem történt, azonban a házban lakó öt embert a szomszédoknál kellett elhelyezni.

Villámcsapás gyújtott meg egy négy hektáros területet Nagyvázsony külterületén, ahol száraz fű, valamint bokros, cserjés égett, tegnap este. A felderítés során a tűzoltók megállapították, hogy a tűz a közeli erdőben keletkezett, néhol már koronaégés volt látható. A helyszínen ajkai, veszprémi és badacsonytomaji tűzoltók küzdöttek a lángok megfékezésével, valamint munkájukat a Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is támogatta. A tüzet már sikerült eloltani, jelenleg az utómunkálatok vannak folyamatban, melyet a veszprémi tűzoltók egy fecskendővel és egy erdőszerrel végeznek. Személyi sérülés nem történt az eset kapcsán.

Forrás:https://veszprem.katasztrofavedelem.hu