Zászlót bontott az ifjúsági tagozat

2015.09.28

Ünnepélyes nyitófórummal zászlót bontott az Országos Polgárőr Szövetség ifjúsági tagozata szombaton. A százhalombattai eseményen 250 ifjú polgárőr tett ünnepélyesen fogadalmat.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy hároméves előkészítő munkát követően kerülhetett sor az ünnepi eseményre. A tagozat létrejöttével most új szakasz kezdődik a 25 éves, 52 ezer tagot számláló polgárőrség életében. A fiatalokat a megújulás zálogának nevezte a szervezet életében. Az elnök emlékeztetett arra, hogy június 21-én hatályba lépett a polgárőrségről szóló törvény módosítása, amely lehetővé teszi a 14 és 18 év közötti fiatalok bevonását az önkéntes bűnmegelőző munka egyes fázisaiba. A polgárőrség lehetőséget kapott arra is, hogy az érettségi előtt álló diákok itt teljesíthessék 50 órás iskolai közösségi szolgálatukat - emelte ki Túrós András.

Dr. Túrós András: A fiatalok a megújulás zálogai
(+ fotók a Fotóalbumban)


Dr. Túrós András: A fiatalok a megújulás zálogai
(+ fotók a Fotóalbumban)

Az OPSZ elnöke a fiatalokhoz szólva azt mondta, hogy példát mutatnak áldozatvállalásból, társadalmi felelősségvállalásból, amit "nyugodtan hívhatunk modern hazaszeretetnek és modern hazafiságnak".
Dr. Túrós András elismerését fejezte ki a határ mentén tevékenykedő polgárőröknek, példaértékűnek nevezve hősies helytállásukat.Papp Károly országos rendőrfőkapitány arra mutatott rá, hogy az ifjú polgárőrök csatlakozásának lehetősége hiánypótlás a fiatalok nevelésében, képzésében, amihez minden segítséget és támogatást megadnak.Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára köszöntőjében az ifjúsági közösségek fontosságáról beszélt. Magyarországon a fiataloknak kevesebb mint tíz százaléka tartozik valamilyen közösséghez, szavai szerint ez azért nagy probléma, mert így nincs meg a lehetőség, hogy a fiatalok megtapasztalják a másokért való tevékenykedés élményét, az öngondoskodás és a felelősségvállalás képességét. A közösséghez való tartozás megerősíti a szülőföldhöz való tartozást - mutatott rá.Az eseménynek otthont adó Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály (ÉSZKE) üdvözlő beszédben úgy fogalmazott, hogy "ebben a fontos mozgalomban a lokálpatrióta célok és elemek szoros harmóniában vannak a nemzeti érdekekkel".

Dr. Túrós András: A fiatalok a megújulás zálogai (+ fotók a Fotóalbumban)

Forrás:(MTI)

Ezen a rendezvényen Veszprém Megyéből a következő ifjú polgárőrök tettek ünnepélyesen fogadalmat.


Balatonkenese P.E.:

  • Ifj Ritter József


Gyulafirátót P.E. :

  • Szilágyi Rihárd
  • Gyurcsek Gábor

Hajmáskér P.E. :

  • Fekete Regina
  • Szabad Dávid
  • Kovács Ádám

A mappában található képek előnézete Zászlót bontott az ifjúsági tagozat