Zebrajárattal indul az iskola

2015.09.02

A Veszprémi Rendőrkapitányság a 2015/2016-os tanévben is folytatja iskolakezdési kampányát, melynek célja a gyalogos balesetek megelőzése, kiemelt figyelemmel a tanévben általános iskolát megkezdő gyermekekre.

A rendőrség, így a megyeszékhelyi kapitányság is, kiemelt figyelmet szentel az iskolakezdési időszaknak, hiszen a nyári szünidő után az iskolák környékén megnövekedő forgalom kiemelt baleseti kockázatot jelent a gyermekek számára. A gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítése érdekében a rendőrség több cselekvési programot is végrehajt szeptemberben. Még a tanítás megkezdése előtt minden iskola környékét ellenőrzték közlekedésbiztonsági szempontból.

Veszprémben az első tanítási naptól egy hónapon keresztül baleset-megelőzési célzattal, a város legforgalmasabb és kiemelt baleseti kockázatú általános iskoláinál a tanítási idő kezdetekor és végekor egyenruhás rendőrök és polgárőrök segítik a gyermekek közlekedését a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél.

Az iskolakezdéssel egy időben prevenciós céllal útnak indított "Zebrajárat" elnevezésű kampány idén kiegészül a "Híd a generációk között" programelemmel. Ennek keretében a veszprémi általános iskolák első osztályos tanulóit az iskola rendőre, nyugdíjasokkal együttműködve közlekedésbiztonsági sétára kísérik az iskola környékén. Itt a gyerekek a valós forgalomban tanulhatják meg a szabályos gyalogos közlekedés alapjait, kiemelt figyelemmel a kijelölt gyalogos-átkelőhelyekre.

Idén is kaptak fényvisszaverővel ellátott sapkákat és hátizsákokat az elsős kisdiákok, amiket a 2015. szeptember 1-jén 10 órai kezdettel, a Cholnoky Jenő Általános Iskolában megtartott ünnepélyes tanévnyitón adott át nekik Dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya és Némedi Lajos, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Forrás:https://www.police.hu